Storebror vill att du ser - På TV

TV-licensen är väl visst ett otidsenligt system?

Det är varje dag man hör om personer som blir mer eller mindre trakasserade av Radiotjänst för att de inte har TV. Att vissa fuskar får vi väl ta. Det är väl samma som med A-kassa, sjukskrivningar och socialbidrag, vissa jobbar svart bredvid eller simulerar sjukdom för att få ut pengar. Alltså kan vi inte på något vis slippa fusk någonstans. Skall vi börja med hembesök hos sjukskrivna också kanske? För att se om de orkar promenera.

En liknande händelse hörde jag talas om. En man som hade färdtjänst på grund av svårighet att gå blev filmad av en granne när han en dag då sjukdomen var bättre (sjuka är inte statiska, utan påverkas olika av sjukdomar olika dagar) tog en promenad med sin fru. Grannen filmade och färdtjänsten drogs in till förmån för buss. Till hållplatsen var det flera km och det var i princip fysiskt omöjligt för mannen att gå det varje dag.

Är det så vi skall ha det i framtiden med allt? Skall sossetjänst i Kiruna införa tjallare på samma sätt som funnits i Kubanska städer? Åsiktsregisterarare som kollar vad man säger, tycker, känner?

Vi betalar världens högsta skatter, vi borde kunna finansiera TV på det. Eftersom det inte rör sig om en höjd skatt slipper vi resonemanget "Hur skall vi veta att det går till TV och inget annat?" eftersom man helt enkelt öronmärker en del av befintliga skattemedlen. Jag tror inte man skulle förlora så mycket på det, med tanke på att man sparar en massa pengar om man lägger ned radiotjänst och slipper diverse civilmål som kostar samhället pengar.

Och för den som fortfarande inte vill betala för SVT finns en lösning. Dela SVTs budget med antalet skattskyldiga i Sverige och skattefuska för motsvarande belopp. Lycka till!


Mycket att göra.

Har haft en del för mig, därför har jag inte skrivit så mycket.

Nyheten annars är väl Kamprad och IKEA och hans skattesmitning. Något jag räknade ut för länge sedan och trodde var allmänt känt. Så man är väl delvis klantig, missar ett scoop på det där viset.

Jag är lite delad i vad jag tycker om smitningen. Å ena sidan är skatterna alldeles för höga i detta land, även om det blivit bättre de senaste åren. Å andra sidan känns detta med Ingvar lite som Mona Sahlin och hennes "Det är häftigt att betala skatt". Ingvar brukar ju tala om Svenskhet och att han älskar Sverige, men skattar inte en krona i onödan. Å andra sidan är han en sann entreprenör och sådana behöver Sverige.

Fast några bra möbler gör man inte i Älmhult. Om IKEA gjorde vapen skulle ingen bli dödad. Först skall man sätta ihop vapnet med en liten löjlig insektsnyckel och sätta ihop det går inte efter beskrivningen, såvida man inte är raketfysiker. När du äntligen fått ihop fanskapet upptäcker du att kulorna fattas. 

Så för världsfreden, snälla Kamprad, köp Bofors! 

RSS 2.0