Självmordsbombare - Nej, det är ingenting för oss, nej!

De senaste dagarna har media av allehanda slag pumpat ut nyheten, spekulationer kring den och åsikter om densamme. Det handlar alltså om att en självmordsbombare och extremislamist sprängt sig själv i Stockholm. På grund av otur (tur) eller inkompetens lyckades han inte spränga någon annan i luften och materiella skador lär inte heller ha blivit något stort. Men det är ändå något som chockar, upprör och vänder uppochned på hela vår tillvaro.

Problemet ligger bland annat i den så kallade "neutraliteten" som Sverige skall ha genemot andra, trots vissa tågtransporter för tyska trupper och handräckning åt CIA. Den har invaggat svenskarna i en falsk trygghet. Jag känner många personer som nått myndig ålder som påstått i nyktert tillstånd att Sverige inte kan hamna i krig. Nu dog den falska illusionen. För det är något som politiker från vänsterblocket hävdat jämt. Vi behöver inget försvar, krig och utrikespolitk angår inte oss och så vidare.

Nåja, nu har det hänt. Och för första gången börjar jag som borgare att faktiskt tveka på om vi skall ha kvar soldaterna där nere. Det är väl inte så fruktansvärt smart att i hopp om att rädda ett folk långt borta riskera bombdåd och massdöd i sitt eget land. USA har en helt annan möjlighet att försvara sig mot terror. Låt de som kan ta hand om krigandet istället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0